Andi Miron

Fanatism si huliganism nejustificat pe stadioane

Ce-ar mai fi fost oare fotbalul fara suporterii infocati, acea adrenalina ce scoate la suprafata sincerele sentimente, trairi ale suporterului exprimate prin cantece, incurajari, aplauze si chiar injuraturi la adresa echipei oaspete,  echipei gazda, la adresa arbitrilor, etc...

Ganditi-va cum s-ar desfasura un meci televizat de tenis de masa sau unul de snooker cu niste spectatori la fel de fanatici ca cei de pe stadioane. Haios, nu-i asa? De ce oare oamenii nu-si manifesta frustrarile si la meciuri de bowling, la competitii de culturism, la gimnastica, la darts, la sarituri in apa? E de-a dreptul amuzant (atunci cand mergi la meci cu prietenii, iubita, mezinul familiei) sa descoperi pe stadion cate unul sau mai multi smintiti care-si varsa toate refularile pe jucatorii din teren, pe arbitru, pe federatie sau pe concetateanul din spate care-i scuipa seminte in freza.

Mare ghinion si lipsa de inspiratie trebuie sa ai atunci cand alegi sa-ti parchezi masina in apropierea unui stadion pe care se desfasoara un meci ce concentreaza multe spirite aprinse, multi hormoni gata sa dea pe afara, multa bautura si deobicei mai putin fotbal. In cazul in care faci greseala de a-ti lasa masina prada sortii, sansele sunt mari ca dupa razboiul de dupa meci sa nu-ti mai recunosti vechiculul, fie sa nu-l mai gasesti. Mult fanatism in Romania, prea putin fotbal in schimb. Suporterii, huliganii isi ingroasa cazierul luptand pentru niste nimicuri practic, echipele noastre de club din fruntea Ligii I, la fel si echipa nationala fiind practic submediocre la nivel european. Omenesc ar fi ca acesti huligani sa se reprofileze catre alt sport unde chiar avem performante demne de luat in seama:  gimnastica, K-1, polo, rugby, tenis. Baieti, luptati-va pentru ceva constructiv macar!

Da, de multe ori spectacolul din tribune sau de dupa meci il depaseste pe cel din teren si prostia omeneasca, romaneasca produce zilnic mai mult rating decat orice meci de fotbal.

Trimiteți un comentariu