Andi Miron

Minciuna are picioare scurte, la fel si Brazilia

Gazda Campionatului Mondial de Fotbal 2014, Brazilia, a fost eliminata in semifinala de catre Germania si nu oricum, ci suferind un adevarat macel, fiind calcata in picioare cu scorul de 7-1. Brazilia a ajuns pana aici bazandu-se pe un joc mediocru, un joc europenizat si din ce in ce mai nespectaculos.

Prestatia Braziliei la Cupa Mondiala a fost inca de la inceput neconvingatoare, invingand foarte greu Croatia, Chile, Columbia si inregistrand o remiza cu Mexic. Consider ca au avut o evolutie la fel de slaba ca cea de la mondialul din 2010, dovada ca fotbalul nu poate fi pacalit la nesfarsit. La fel de slabi, doar ca mai norocosi de aceasta data.

Tactic vorbind, Hulk nu are ce cauta in banda, ci pe postul de varf impins, acolo unde brazilienii evolueaza fie cu Fred, fie cu Jo, doi jucatori vizibili depasiti de nivelul acestei competitii. Brazilia este o echipa cu un potential ofensiv foarte mare, dar care nu stie sa profite de el. Scolari introduce in teren jucatori mediocri, prefera sa joace cu doi inchizatori la mijloc si cu un singur varf.

Cu sau fara Brazilia in finala, brazilienii au oricum mereu prilej de petrecere dar si de bataie. S-a lasat cu multe acte de vandalism pe parcursul Campionatului Mondial, multe lacrimi si mai ales dupa acest meci dramatic. Cat despre petrecere, brazilienii pregatesc Jocurile Olimpice, deci samba continua!

Trimiteți un comentariu