Andi Miron

Sportivii romani, marionete politizate


Politicienii nu rateaza nicio sansa de a se afisa in mod public ''recompensand'' (deobicei non-financiar) valorile romanesti. Fiecare aparitie in media a unui politician ce sprijina un caz social, fie un artist talentat sau un sportiv foarte bun reprezinta un plus de imagine considerabil pentru respectivul politician.

Politicienii sunt constienti de acest lucru, iar performantele extraordinare ale Simonei Halep au scos din nou edilii nostri la televizor. Politicienii profita de caracterul si de cazierul nepatat al sportivilor, de patriotismul si de cele mai multe ori de naivitatea acestora. Premiile simbolice ating coarda sensibila a sportivului dar si a telespectatorului intr-o oarecare masura, insa adevaratele simboluri nationale sunt folosite in ziua de azi drept niste marionete de care obisnuiesc sa se agate mizerabilii ce fac jocurile de putere in Romania.

Academiile de copii si juniori sunt ca si inexistente in toate ramurile sportive, insa obiectivul principal al politicienilor este atins si din pacate romanul de rand musca des din momeala. Tinerii sportivi nu sunt sprijiniti de catre niciun minister sau politician sa evolueze, iar meritul performantelor extraordinare ale sportivilor il detin doar ei, sportivii.

In concluzie, interesele meschine primeaza iar un oportunist adevarat, o curva cu clasa, un politician bine pregatit nu rateaza nicio parghie, iar sportivii continua sa fie niste marionete.

Trimiteți un comentariu