Andi Miron

Paradoxuri sportive

Romania are sportivi de valoare, sportul fiind practic portita de iesire catre occident a Romaniei prin intermediul sportivilor, mijloc de promovare al tricolorului nostru. Acesti sportivi sunt de cele mai multe ori neglijati, nesustinuti de catre ministere, primarii, iar performantele lor intrec de multe ori asteptarile. De aici ia fiinta paradoxul. Cu toate acestea, nu despre un astfel de ''paradox'' vom vorbi in acest material...

Simona Halep este fara dar si poate una dintre cele mai bune jucatoare de tenis din lume la ora actuala, dar cum se face ca ocupa a doua pozitie in clasamentul WTA, dupa Serena Williams, in conditiile in care Maria Sharapova (locul 6 WTA), a batut-o pe romanca pe unde a prins-o? Mentionez ca Simona este o sportiva la inceput de cariera, un inceput de cariera promitator si va avea din ce in ce mai multe sanse sa-si creasca ''rank-ul'' dar sa si-l si scada, asta pentru ca in sport nimeni nu-si are asigurat premiul cel mare. Munca face diferenta.

Daniel Ghita este cel mai bun kickboxer roman din istorie din punctul meu de vedere, avand ocazia de a lupta in competitii de mare importanta. In ianuarie 2014, romanul era anuntat drept cel mai bun luptator din ''Glory''. Paradoxul abia acum intervine: Daniel a invins multi luptatori mediocrii si buni, insa in fata celor mai buni a clacat. Kickboxerul roman a pierdut in fata lui Semmy Schilt, Gokhan Saki, Rico Verhoeven de doua ori. Ghita a pierdut de doua ori in fata celor trei mentionati nereusind sa-i invinga nici macar o data si mai mult decat atat, nu a avut ocazia de a se lupta cu alti luptatori de clasa ca: Alistair Overeem, Badr Hari, Remy Bonjasky.

Lucian Bute a ocupat prima pozitie in top pana de curand, Carl Froch, Jean Pascal, Andre Ward, Arthur Abraham, Mikkel Kessler fiind surclasati de roman, desi al nostru sportiv nu disputase niciun meci cu niciunul dintre cei enumerati. Lucian Bute a fost criticat de fani ai boxului, de jurnalisti, pentru faptul ca nu a boxat cu niciun nume de top. Dupa asprele critici, Bute a ajuns sa boxeze in fata lui Froch, respectiv Pascal si sa cunoasca infrangerea intr-un mod dureros. In momentul de fata Bute nu mai reprezinta vreun interes pentru Interbox.

Ca sa ramanem in aceiasi zona, a sportului, va propun sa continuam discutiile, controversele legate de sportivii romani. Oricum, se apropie alegerile prezidentiale cu pasi repezi, asa ca va invit sa cititi un material in care scriu despre cum sunt manipulati marii sportivi, despre cum devin acestia niste marionete politizate, folosite deseori de catre politicieni. Citeste-l aici!

Trimiteți un comentariu