Andi Miron

Punctaj maxim, evolutie fotbalistica submediocra

Romania a debutat cu dreptul in preliminariile Euro 2016 pe tabela doar, insa jocul modest, anost, caracteristic unei echipe mici si mai ales, tipic viziunii lui Victor Piturca este neglijat cu desavarsire de catre specialistii sportivi (specialisti inchipuiti). Meciul de debut in campania de calificare pentru Euro 2016, castigat de Romania in fata Greciei cu scorul de 1-0 a fost unul lipsit de substanta. Unul dintre cei mai huliti antrenori romani pana imediat dupa meci, Victor Piturca, a devenit brusc, antrenorul in care multi oameni isi pun sperante.

Jurnalisti, oameni de televiziune iau decizia pripita de a-si vedea deja calificata nationala de fotbal a Romaniei la european, insa acest tel nu este bazat decat pe un rezultat (un prim rezultat, un prim meci), nu si pe un joc promitator.

Cu Grecia, nationala Romaniei nu a facut un joc impresionant deloc, a fost mai degraba un meci in care grecii s-au facut de ras mai tare decat noi. Romania a prestat acelasi joc batranesc consacrat, fara vlaga, inofensiv pe plan ofensiv, insa stelele s-au aliniat in asa fel incat tricolorii sa obtina 3 puncte. Spre finalul meciului, Romania incepuse sa faca antijoc chiar si era cat pe ce sa fie taxata.

Romania ar da dovada de multa prostie in cazul in care nu se va califica avand in vedere numarul de ''locuri disponibile'' la european si calitatea echipelor din grupa noastra, insa pana la calificare este cale lunga. Surprinzator, asa cum am invins Grecia, tot surprinzator putem pierde in dubla mansa in fata Ungariei, Finlandei si nu in ultimul rand, returul cu grecii.