Andi Miron

Cacealmaua româno-maghiară

Ca de fiecare dată, duelurile româno-maghiare, indiferent de disciplina sportivă (în special în fotbal), crează o atmosferă foarte tensionată, implicit, nişte materiale de mare valoare pentru presă. O confruntare între România şi Ungaria strânge deobicei mulţi huligani agresivi, gălăgioşi, iar despre orgolii nu mai vorbim...

Starea de euforie de după meciul cu grecii s-a calmat, toţi visătorii par să revină cu picioarele pe pământ după egalul de aseară. Naţionala României a dominat partida disputată pe Naţional Arena, făcând o prima repriză neaşteptat de bună. Maghiarii au echilibrat jocul în repriza a doua pe fondul unei retrageri nejustificate a echipei lui Piţurcă şi au dat lovitura în minutul 82. Jocul României din repriza secundă a fost tipic lui Piţurcă. În ciuda faptului că ungurii au lăsat impresia unui adversar submediocru, inofensiv, antrenorul român şi-a retras echipa, pierzând astfel controlul jocului. 


Foto: ProSport.ro

În tribune a fost un altfel de spectacol. Forţele de ordine au intrat peste suporterii din mai multe sectoare şi au împărţit pumni în stânga şi în dreapta. După meci, jardarmii s-au răspândit în jurul gurilor de metrou , iar cei din raza stadionului au expediat galeria maghiară abia după ce tot stadionul a fost eliberat.

''Un spectacol de vis''. Bere, pumni în cap, fotbal mai puţin...