Andi Miron

Fă autostopul de acasă!

Deseori căutăm un mijloc de transport rapid şi ieftin, mulţi dintre noi fiind nevoiţi uneori să facem autostopul. Doi tineri din Ardeal vin cu o alternativă la clasicul model al "autostopului", care a fost interzis în România.  Este vorba despre un site prin care îşi doresc să creeze o comunitate de oameni care să folosească în comun maşinile atunci când merg pe acelaşi traseu. 

''Pe piaţa autohtonă există mai multe încercări în acest sens, precum 4inmasina.rocumasina.net sau autostopul.ro, care îi pun în legătură pe şoferii care au locuri libere în maşină cu cei care doresc să călătorească spre aceeași destinație.
Un nou proiect de acest gen, mylift.ro va fi lansat la mijlocul lunii noiembrie, site ce va putea fi folosit gratuit, însă costurile de transport vor fi împărţite.
Mai multe despre mylift.ro : ''Nu contează dacă eşti şofer sau pasager. Intri pe site şi poţi să vezi cursele. În momentul în care te-ai hotărât să mergi undeva te loghezi cu un cont nou sau prin Facebook, în prima fază. Logarea este pentru a-i ajuta pe oameni să se cunoască mai bine, care e şi ideea site-ului. Când eşti pe site vezi profilul şoferului, ce spun alţii despre el, câţi prieteni are pe Facebook şi alte detalii. Poţi să-ţi faci o imagine despre şofer şi dacă l-ai ales înseamnă că eşti de acord şi vrei să mergi cu acesta. N-ai făcut alegerea doar din necesitate, cum se întâmplă la autostop. Şi şoferii vor putea să-i aleagă pe cei pe care îi vor transporta”. '' scrie YahooNews
Rapid, ieftin, util. Intr-un cuvânt, studenţesc.