Andi Miron

Fotoreportaj: ''Marşul pentru Basarabia''

Cetăţeni de toate vârstele au participat duminică, 12 octombrie la un marş de solidaritate intitulat ''Marşul pentru Basarabia'' (despre care vă povesteam aici), ajuns la cea de a treia ediţie. Participanţii au cerut cu voce tare unirea Republicii Moldova cu România şi au mărşăluit începând cu ora 14.30 din faţa Muzeului Ţăranului, pe Calea Victoriei, până la Hanul lui Manuc.

''La finalul manifestaţiei a fost lansat un apel către candidaţii la alegerile din luna noiembrie, politicienilor care aspiră la cea mai înaltă funcţie în stat cerându-li-se acţiuni pentru unire şi pentru compatibilizarea sistemelor administrative. În actualul context geopolitic, cu o Rusie încercând să-şi reconstruiască influenţa în fostul spaţiu sovietic, singura şansă pentru Republica Moldova este unirea cu România.'' scrie YahooNews

Au fost multe steaguri, pancarte cu mesaje mobilizatoare, persoane pictate in culorile tricolorului. În privinţa numărului de participanţi la eveniment nu mă pot pronunţa. Cert este că unele posturi de televiziune au numărat 3000, altele 5000, iar cifra urcă până la 12000 în unele trusturi de presă.