Andi Miron

Ieşim la vot!

Alegerile prezidenţiale se apropie cu paşi repezi.Trăim într-o perioadă în care, din păcate, principala ''boală'' a populaţiei o reprezintă indiferenţa. Cultura civică este un lucru pe cale de dispariţie, asta în condiţiile în care acum e nevoie de mai multă ca nicioadată. Cel mai trist este faptul că tinerii duc o mare lipsă de cultură civică, remarcându-se la alegerile precedente (europarlamentare, locale, etc) doar prin absentism.

Cifra prezenţei la vot în rândul tinerilor este foarte mică tocmai din cauza educaţiei precare din familie, lipsa culturii civice, dar poate fi şi o decizie clişeică în unele cazuri, decizie prin care populaţia tânără îşi manifestă dezgustul faţă de clasa politică actuală incompetentă. Tinerii sunt lipsiţi de nişte repere sănătoase, nu se informează. Majoritatea cetăţenilor cu drept de vot încă mai cred că în cursă s-au înscris doar 3, 4 politicieni, acei politicieni cu bani de campanie, a căror figură o regăsim la fiecare colţ al strazii pe afişe sau pe fel de fel de bannere.

Dezgustul nu se manifestă din faţa televizorului, dragi tineri! Dezgustul se manifestă la cabina de vot! Lăsăm prostimea cea uşor de manipulat să decidă in locul nostru sau încercăm să producem noi schimbarea?

În online circulă o campanie de conştientizare adresată în special tinerilor, numită "Yes La Vot'', iniţiativă foarte bună în care s-au implicat mai multe persoane publice. O parte dintre cele implicate sunt: Tudor Chirilă, Mihaela Rădulescu, Puya, Andi Moisescu, Dragoş Bucur, Inna, Andreea Esca, Mihai Mărgineanu.

Pe 2 noiembrie ne vedem la urne!

Trimiteți un comentariu