Andi Miron

Opinii studenţeşti

Aglomeraţia bucureşteană şi-a reintrat în rol, facultăţile şi-au redeschis porţile, taximetriştii ''versaţi'' profită de naivitatea tinerilor studenţi veniţi din provincie, taxâdu-i dublu pentru o cursă. Totul se mişcă în Bucureşti, nimic ieşit din comun.

Mulţi dintre noi facem primii paşi ai studenţiei de cateva zile. Eu sunt student la SNSPA în primul an, secţia comunicare si relaţii publice şi privesc cu entuziasm această nouă etapă. Fac parte din prima serie de studenţi ce va studia în sediul proaspăt inaugurat, situat pe bulevardul Expoziţiei, lângă Romexpo. Data de 1 octombrie pare sa fi venit mai repede decât se aşteptau unii dintre noi. Aşadar, sunt şanse mari ca studenţii facultăţii să nu beneficieze de o cantină studenţească până la finele anului. Trecând peste asta, facultatea are un aspect de bun gust.


Clădirea facultăţii este o construcţie elegantă, insă prezenţa copacilor, boscheţilor si buruienilor din afişul ce a anunţat deschiderea noului an universitar nu sunt cea mai inspirată alegere (chiar dacă aceştia reuşesc cu brio să creeze o atmosferă de ''safari'' preluată dintr-un film de categoria B). Atunci când vezi că doua treimi dintr-un afiş de promovare al unui eveniment sunt ocupate de nişte tufişuri, trebuie să te uiţi cu atenţie! De ce? Ca să nu cazi in capcană crezând că este vorba despre un eveniment organizat de ecologişti, bineînţeles...

Ziua de 1 octombrie a fost plină de boboci ai facultăţii şi de speech-uri inaugurale. Remus Pricopie, actualul ministru al educaţiei a vorbit în deschidere, fiind rapid vânat de către jurnalişti înainte de a părăsi noul sediu pentru a acorda un interviu. În aceiaşi zi am aflat ca Remus Pricopie (licenţiat la SNSPA) ne va fi profesor în primul semestru.

În săptamâna de după inaugurare au avut loc prelegeri în amfiteatru. Astfel, am cunoscut o parte dintre profesorii cu care vom lucra, am fost iniţiaţi în viaţa de student.