Andi Miron

Studenţi cu iniţiativă

Peste 5.000 de studenţi din Marea Britanie au manifestat miercuri, în centrul Londrei, pentru diminuarea taxelor şcolare şi instituirea învăţământului universitar gratuit. "Educaţia nu este un lux, ci un drept!", au scandat manifestanţii, unii dintre care purtau pancarte pe care scria "Fără taxe de şcolarizare. Să plătească cei bogaţi" sau "vreau să fiu scoţian", cu aluzie la regiunea unde studenţii sunt scutiţi de taxe universitare, relatează Mediafax.

O mare parte a persoanelor trecute de prima tinereţe caracterizează noua generaţie ca fiind indiferentă, pasivă, iar cei mai sceptici privesc tinerii din ziua de azi drept nişte nepăsători. Există o tendinţă de generalizare într-un mod negativ justificabilă, asta datorită majorităţii care se încadrează perfect percepţiilor menţionate. 
Planeta nu este populată numai de către tineri cetăţeni deconectaţi de la realitate, ci şi de către oameni deschişi la minte. 

A fi un cetăţean conştient nu înseamnă doar să mergi la vot şi să share-uieşi două poze cu candidatul preferat pe Facebook, ci mai mult de atât, de a-ţi susţine punctul de vedere, de a-ţi cere drepturile. Faptul că studenţii se pot mobiliza nu este un lucru de lăudat, ci mai degrabă firesc, fără dar şi poate un lucru îmbucurător care trasează graniţa dintre tinerii cu iniţiativă şi cei făcuţi să fie manipulaţi.

Foto: TheGuardian.com

Trimiteți un comentariu