Andi Miron

Cum arată harta de metrou în marile oraşe ale lumii

Te-ai rătăcit la metrou? Un american ar râde de tine (fix aşa) dacă te-ar vedea panicat din această cauză şi poate că te-ar ajuta explicându-ţi "ce şi cum''. Imaginează-ţi cum ar fi... Sunt convins că mulţi străini stabiliţi în capitala României cunosc mai bine metroul bucureştean decât un mare număr dintre cei născuţi aici (vom vedea în rândurile următoare şi de ce).
Mulţi turişti, studenţi proaspăt veniţi în Bucureşti, devin debusolaţi odată ce păşesc în capitală . Traficul, agitaţia, ritmul în care se mişcă lucrurile într-un oraş mare copleşesc unii cetăţeni, iar pe alţii îi întăresc în timp. Nu puţini sunt cei care ajung să se rătăcească pe la metrou în Bucureşti. Aşadar, am decis să caut mai multe informaţii despre liniile de metrou din marile oraşe ale lumii pentru a face o comparaţie.

Diferenţa este imensă, iar concluzia este că nu ai voie să te rătăceşti la metrou în Bucureşti, scuzele fiind de prisos! De ce? Bucureştiul are doar 4 linii (magistrale) şi 51 de staţii, spre deosebire de metropolele prezentate mai jos, care au peste 200 de staţii de metrou şi peste 10 linii fiecare în parte.
Vă invit să urmărim împreună hărţile de metrou din Paris, Londra, Madrid şi New York şi să promitem că niciodată nu vom mai greşi magistrala.
Paris (16 linii, 313 staţii)


Londra (11 linii, 270 de staţii)


Madrid (12 linii, 213 staţii)


New York (34 de linii, 468 de staţii)


Tokio (13 linii, 270 de staţii)


''Atenţie, se închid uşile!''

2 comentarii

"Pe unii"cetateni...totusi interesant demersul (cercetarea) dpdv jurnalistic!

Reply

Îţi mulţumesc!

Reply

Trimiteți un comentariu