Andi Miron

Pro-concurenței

Pe zi ce trece, în România, numărul de fotografi, respectiv de DJi profesioniști crește. Odată ce aceste două industrii devin din ce în ce mai aglomerate, apar nemulțumirile celor cu state vechi în domeniu. Care nemulțumiri? Gigel (fotograful orașului) nu va mai mânca aceeași pâine de unul singur, ci va trebui să o împartă cu încă șapte. Astfel, fotografii și DJii ajung să se denigreze între ei. Nu toți începătorii și nici toți profesioniștii sunt la fel de talentați, la fel de motivați, însă clienții sunt cei care vor savura mereu concurența, cei care vor departaja.

Concurența reprezintă un lucru benefic, necesar, esențial în orice industrie. Existând concurență, clienții pot compara, au de unde alege, oferindu-li-se o gamă mai largă, cei mai experimentați profesioniști fiind practic impulsionați să se trezească, să nu se plafoneze. Pe lângă evoluția calității produselor/ serviciilor, concurența are un impact major, benefic clienților și asupra tarifelor.

Personal, sunt pro-concurenței, a acestui element indispensabil într-un stat democratic (pentru că s-au împlinit 25 de ani de la Revoluție). În schimb, sunt împotriva ideilor primitive (de acest gen) lansate de către indivizi panicați de numărul din ce în ce mai mare de fotografi, DJi (profesioniști, ''ocazional profesioniști'', de weekend, etc).Trimiteți un comentariu