Andi Miron

Cum putem combate mârlănia taximetriștilor

Taximetriștii cu apucături de țopârlani reprezintă o problemă socială încă din anii '90 în România, motiv pentru care sunt prudent și nu circul cu orice firmă de taximetrie. De exemplu, atunci când am nevoie de o mașină pentru a parcurge o anumită distanță în București, evit pe cât de mult posibil ''Taxi Pelicanul''. Îi evit deoarece ''Pelicanul'' este  una dintre companiile de taximetrie fruntașe la capitolul mârlănie, deși nici celelalte nu sunt departe atunci când vine vorba de calitatea personalului și a serviciilor.

Partea bună este că în capitală se merge cu ceasul pornit, cu toate că nu, Bucureștiul nu reunește cei mai loiali taximetriști de pe mapamond. Spre deosebire de București, taximetrele sunt folosite în provincie (Bacău, Suceava, Brăila) la fel ca o carte veche uitată și prăfuită dintr-o bibliotecă.

Taximetriștii ce recurg la practici neloiale rezistă tocmai din cauza indiferenței și fricii clienților. Șoferul companiei de taxi are obligația de a porni ceasul și de a emite bon la finalul cursei. Pentru a nu da apă la moară escrocilor și pentru a ajunge cu sufletul împăcat la destinație, deschide portiera și află de la taximetrist dacă merge cu ceasul pornit. 

Vă invit să nu mai sponsorizăm escrocii. Ar fi mai bine pentru societate dacă nu-i vom mai încuraja, dacă i-am reclama la angajator și dacă vom alege să circulăm cu un concurent format din personal agreabil și corect.

Reputația celor de la Taxi Pelicanul poate fi verificată aici.


Foto: Adevarul.ro

Trimiteți un comentariu