Andi Miron

Patriot de ocazie

Patriotul de ocazie este acel cetățean care se dă după cum bate vântul, care este făcut să fie condus, făcut să urmeze ''trendurile'' din raza cartierului, a orașului, a țării sale. Nu degeaba i se spune ''ocazional'', căci pe data de 1 Decembrie își manifestă dragostea de țară într-un mod exagerat pe rețelele sociale, iar în restul anului defilează fără masca de iubitor al patriei deoarece este căutare de alte trenduri ce i-ar putea strânge aprecieri pe Facebook.

Pentru patriotul de ocazie, Ziua Națională sau ziua în care se merge la vot, reprezintă doar un bun prilej de a colecta atenție din partea compatrioților. Mai exact, individul despre care vorbim încearcă să atragă simpatie bombardând rețelele sociale cu mesaje de susținere pentru Halep, echipa națională de fotbal a României, postând versuri de Eminescu în data de 15 ianuarie, distribuindu-și pe internet buletinul cu eticheta de vot în perioada alegerilor, felicitându-l pe Iohannis. Nu uitâ să scrie cu mândrie că și-a luat țara înapoi.

Patriotul ocazional este un ipocrit ce are în sânge spiritul de turmă și nu este îndeajuns de informat, de educat ca să-și dea seama de aceste aspecte. În schimb, își creează în mediul online o imagine falsă, de cetățean model, deși ''eroul'' nostru este de fapt tipul care scuipă pe stradă și se plânge prin vecini că România este o țară de doi bani.

Trimiteți un comentariu