Andi Miron

Ce-și doresc femeile?

Bărbații și femeile se împart în multe categorii. Nu doar în frumoși și urâți, sau deștepți și proști. Idei preconcepute vizavi de ambele sexe există din moși-strămoși. Una despre care vom discuta astăzi se referă la bărbați. Deseori, mass-media, filmele, muzica pe care o ascultăm promovează două tipuri de bărbați: băiatul cel bun și băiatul cel rău. Cum este promovat și cum este de fapt ''the bad guy''? Dar ''the good guy''? Femeile îl vor pe cel bun sau pe cel rău?

Înainte de toate, vă spun că nu judecăm după aspectul fizic, ci după caracteristicile morale. Ambii prezintă aspecte pozitive și aspecte negative. Plecând de la faptul că amândoi sunt cuceritori, inteligenți și educați, am identificat ceea ce-i diferențiază unul de altul.


''The Bad Guy''

O femeie vede ''tipul cel dur'' drept nonconformist, un tip curajos capabil să-și asume riscuri, consecințe. Este descurcăreț, hotărât, influent, puternic din punct de vedere moral. Cu toate astea, siguranța de sine implică riscuri pentru parteneră, primul pe listă fiind infidelitatea. Acesta poate profita de slăbiciunile celor din jur (inconștient sau conștient) pentru a-și atinge scopurile, fiind un bun manipulator cu o doză de adrenalină crescută.

''The Good Guy''

Tipul cel bun este prezentat în mass-media drept băiatul care luptă până la capăt pentru dragoste și de obicei își ia țeapă.
Așadar, acesta este pasional și de încredere, însă onestitatea îi poate pune bețe în roate, cei din jur putând profita de această calitate (ce poate deveni defect) într-o anumită măsură, facandu-l previzibil; ''the good guy'' cade în capcană mai ușor decât vecinul său de mai sus.

The Idiot/ Țopârlanul (bonus)

Indiferent, mincinos, incult, vulgar, agresiv, smiorcăit, ușor de manipulat.

Confucius spune că natura ne aseamănă, dar educația ne deosebește. Femeia inteligentă, educată pune accent pe educația, manierele bărbatului ce-i este alături, însă o femeie cu un nivel de educație scăzut nu va ține neapărat ca soțul, iubitul sau concubinul să aibă habar de codul bunelor maniere sau măcar de cei șapte ani de acasă. Totuși, ce-și doresc ambele femei de la un bărbat, deși educația le deosebește? Un bărbat care să le facă să se simtă în siguranță. Plecând de la faptul că femeile sunt atrase de bărbați puternici (influenți, responsabili), lista poate continua: manierați, inteligenți (cu simțul umorului), sentimentali, bărbați care să ofere încredere și care să le țină active, conectate, fără a interveni monotonia.

În concluzie, cele două modele prezentate mai sus sunt doar două extreme. Sunt de părere că o femeie nu-l caută nici pe unul, nici pe altul, ci caută mixul perfect, personalizat. Ele au nevoie de siguranță, stabilitate, dar și de o anumită doză de neprevăzut care să condimenteze relația.

Trimiteți un comentariu