Andi Miron

Librăriile sunt pe ducă, Cărturești se extinde

O nouă librărie Cărturești a fost deschisă în București joi, 12 februarie 2015, într-o clădire monument-istoric din Centrul Vechi. Situată pe strada Lipscani nr. 55, librăria se întinde pe șase niveluri însumând 1.000 de metri pătrați. În prezent, se pot găsi aproximativ 10.000 de volume, 5.000 de albume și filme la Librăria Cărturești Carusel.

Statistică: Online-ul rezolvă parţial problema distribuţiei, care a dus la căderea pieţei de carte din ultimii 10 ani. În prezent piaţa este evaluată la 60 de milioane de euro, fiind una din cele mai mici din Europa. Din librării românii cumpără în medie o carte de an, din online media ajunge la 10 bucăţi pe an. (Curierulnațional.ro)

Librăria - mastodont din centrul capitalei reprezintă din punctul meu de vedere un proiect foarte curajos în condițiile în care piața de carte din România (ca și în celelalte țări din Europa) se află într-un continuu declin de 10 ani în coace. Așadar, au falimentat librării și tipografii pe bandă rulantă. În timp ce s-a renunțat la achiziționarea cărților (la pachet cu filmele și albumele muzicale) din librării, conținutul text și-a pus amprenta într-un mod categoric în format electronic. În momentul de față piața de carte continuă să devină din ce în ce mai mică, comerțul online menținându-i suflarea.

Librăriile sunt pe ducă, Cărturești se extinde. Cât despre mine, poate-mi deschid săptămâna viitoare  un magazin de televizoare alb-negru.


foto;www.gandul.info

Trimiteți un comentariu