Andi Miron

Mizeriile mediatice trimit neuronii la somn

Televiziunea reprezintă un izvor nesecat de tehnici de manipulare a maselor și nu degeaba televizorul reprezintă pentru mulți indivizi cel mai bun prieten. Televiziunea are puterea de a controla mintea telespectatorului, de a-l face pe privitor să se cufunde într-o stare de hibernare mentală. Mai exact, un adolescent expus constant la un program de televiziune rizibil se va cufunda inevitabil într-o stare de letargie mentală. Această stare nu-i va permite tânărului să analizeze, să se întrebe dacă este moral ca un politician trecut de 40 de ani cu apucături de pedofil să întrețină relații intime cu o minoră sau dacă este normal ca un bucătar isteric să orăcăie cuvinte jignitoare la adresa unui cetățean doar pentru că acesta nu a încălzit o banală supă îndeajuns de mult.

Așadar, expunerea constantă la programe de proastă calitate trimit neuronii la culcare.

Haideți să discutăm despre reality-urile românești. PRO TV a început de câteva zile difuzarea unui reality numit ''Sunt celebru, scoate-mă de aici!'', un format ce strânge 12 figuri publice într-o junglă și le supune la diverse probe. Concurenții trebuie să facă față provocărilor pentru a evita eliminarea și pentru a câștiga hrană. Au apărut pe internet multe controverse în privința locației în care se filmează. O fi într-o junglă, la Buftea sau într-o rezervație naturală din Africa? Mă surprinde într-un mod plăcut faptul că nu toți telespectatorii se cufundă în somnul de veci și reacționează.
Una peste alta, nu trebuie să fii un geniu pentru a fi conștient de faptul că emisiunea se filmează într-un habitat inofensiv (departe de triburi, capcane, animale sălbatice și vietăți cu șapte capete), care nu poate pune în pericol sănătatea Elenei Merișoreanu, Luminiței Nicolescu, Ginei Pistol sau a oricărui alt concurent.

Foto:Observator.ro

Trimiteți un comentariu