Andi Miron

Alegerea potrivită

România și-a ales reprezentantul pentru finala Eurovision de la Viena. Trupa Voltaj a câștigat cu piesa ''De la capăt'' într-o manieră categorică, obținând punctajul maxim (12 puncte din televoting și 12 puncte din partea juriului). Evident, Eurovisionul nu ar mai fi la fel fără tradiționalele controverse ce se nasc după aflarea câștigătorului. Anual, după încheierea selecției naționale apar diverse persoane nemulțumite (artiști, jurnaliști, bloggeri sau simpli telespectatori), ce țin să facă un pas în față pentru a-și exprima punctul de vedere (într-un mod elegant sau grotesc). Așadar, și de această dată userii rețelelor sociale din România au început să posteze la foc automat mesaje de susținere pentru Voltaj, dar și  mesaje prin care îi denigrează pe câștigători.

Din păcate, reacțiile mârlănești ale românilor nu întărzie să apară sub formă de comentariu și la subiectele postate de către cei din afară. 

Una peste alta, topul pe care l-am întocmit eu este următorul :

1. Voltaj
2. Ovidiu Anton
3. Lara Lee
4. Cristina Vasiu
5. Luminița Anghel

Voltaj este alegerea potrivită, "'De la capăt'' sună foarte bine, e genul de piesă pe care începi să o fredonezi după prima audiție (evident, dacă îți place). În afară de asta, poate fi interpretată atât în română cât și în engleză. Mesajul piesei este unul puternic, iar experiența lui Călin Goia ne oferă încredere.

Trimiteți un comentariu