Andi Miron

Te-ai pierdut? Nu e panică!

De multe ori ni se întâmplă să apelăm la cetățenii din jurul nostru pentru a ajunge la o anumită destinație, cu atât mai mult dacă nu ne putem folosi de smartphone din diverse motive (lipsă de date, baterie slabă, etc.). Așadar, atunci când tehnologia ne lasă baltă, folosim metoda clasică de a solicita o informație. 
Dacă se întămplă să ne lovim de niște persoane nepotrivite, drumul către destinație poate deveni o adevărată peripeție. Evident, o peripeție neplăcută dacă suntem presați de timp. Unii cetățeni nu-și cunosc nici măcar zona în care locuiesc sau în care muncesc, unii ne țin de vorbă doar de dragul conversației, fără să ne spună nimic concret vizavi de ceea ce ne interesează pe noi de fapt, iar alții nu sunt prea amabili din fire.

După cum bine știm, oamenii care sunt în stare să ne ofere cele mai precise informații atunci când vine vorba de bulevarde, străduțe, cârciumi sau temple culturale sunt taximetriștii.  Poate că o parte dintre noi nu s-ar fi gândit că mai există și alți oameni care ne pot oferi informația de care avem nevoie, la fel de precisă poate ca cea oferită de către taximetriști. În afară de acești informatori urbani cu taximetru pe bord, măturătorii știu cam tot ceea ce mișcă în zona lor de lucru. Pe mine personal, indicațiile orientative ale acestor oameni m-au ajutat de multe ori să mă orientez atunci când eram în impas. Așadar, remarc amabilitatea și exactitatea informațiilor transmise de  către modeștii oameni ce mătură străzile bucureștene. 

La urma urmei, nu haina îl face pe om.
Trimiteți un comentariu