Andi Miron

Tembelizor

Sunt de părere că doar mentalitățile învechite se mai așteaptă ca posturile de televiziune să se implice în educarea populației. În ziua de azi, televiziunea e un imens bulgăre ce conține tot felul de gunoaie, dar și câteva aspecte pozitive. Evit să generalizez pentru că există și profesioniști (foarte puțini) care fac lucruri de calitate în televiziune și pe care continui să-i urmăresc din când în când pe internet.

Televiziunea este un puternic modelator de atitudini și mentalități. Cu excepția TVR, toate posturile de televiziune sunt posturi private în ziua de azi, iar conținutul ce-l promovează reușește de foarte multe ori să trimită neuronii telespectatorului la somn. Fiind posturi private, sunt înainte de toate niște business-uri ce au scopul de a înregistra profit. Așadar, în vârful piramidei stau oamenii de afaceri, iar afacerile nu sunt de cele mai multe ori bazate pe niște principii etice.

Cifrele arată că divertismentul grotesc ce promovează violență, manele și tot felul de comportamente deviante rămâne în top. Posturile de televiziune ce livrează prostie se hrănesc cu prostie, așa că acționați inteligent!

Foto

Trimiteți un comentariu