Andi Miron

De ce NU se vor legaliza căsătoriile gay în România

De vineri, căsătoriile între persoane de același sex au devenit legale pe întreg teritoriul SUA, deci nu degeaba este numit ''un tărâm al tuturor posiblităților''. Statele Unite ale Americii este un fel de shaorma cu de toate, pentru că spre deosebire de România, America reprezintă un teritoriu format din peste 50 de state ce concentrează toate culturile de pe această planetă, cu un număr masiv de reprezentanți ai fiecărei culturi. America este un loc invadat de către tot felul de oameni, proveniți de pe pe toate continentele, cu ocupații, religie, orientări sexuale care mai de care mai diferite și mai bizare. Așadar, un amalgam de culturi.

 Ei bine, căsătoriile gay nu vor deveni legale și în România în viitorul apropiat deoarece țara noastră are o cultură bine împământenită. Chiar dacă cei din fruntea țării nu sunt cei mai capabili oameni, un stat cu o cultură atât de bine conturată nu poate renunța de pe o zi pe alta la propriile valori ce s-au dezvoltat pe parcursul multor generații. Tărâmul românesc are rădăcini solide, o istorie îndelungată și spre deosebire de America, biserica șade de-a dreapta statului. Creștinismul joacă un rol foarte important în această ecuație, pentru că aproximativ 90% dintre români sunt creștini (conform recensământului din 2002, 86.8% din populație sunt ortodocși, 4.5% sunt catolici). Bineînțeles, homosexualii vor riposta și vor striga în gura mare că heterosexualii sunt oameni demodați, vor țipa că vor egalitate și vor protesta. Este datoria lor morală să profite pe urma agitației din SUA, însă se vor potoli la un moment dat și vor fi nevoiți să devină din nou discreți. 

Nu tot ceea ce este în America este un exemplu pozitiv pentru România, Grecia sau Rusia; nu toate grupurile au aceleași particularități, este vorba despre culturi și mentalități total diferite. Homosexualii sunt o minoritate, iar minoritatea se supune majorității. Deși fiecare e liber să facă ce dorește în spațiul personal, nu este moral ca un cuplu de homosexuali/ lesbiene să crească împreună un copil cum nu este moral ca homosexualii/ lesbienele să se lingă reciproc în locuri publice.

Foto: Agence France - Presse

Trimiteți un comentariu