Andi Miron

Copii, nu șoareci de laborator!

Nu toată lumea s-a născut pentru a fi un bun părinte și din cauza asta foarte mulții copii (nu toți, evident) au parte de niște tratamente învechite sau chiar patologice.

Acum câteva zile zăresc printr-un parc din București doi gemeni identici în vârstă de trei ani, însoțiți de către părinții lor. Îi întreb pe părinții gemenilor cum reușesc să-i deosebească pe cei doi copii. Mama băieților răspunde ''ăăă, momentan dupa brățările de la mână''. Cei doi copii arătau identic din cap până în picioare. Aveau aceleași trăsături, aceeași frizură, aceleași haine, aceleași brățări (unul o avea pe mâna dreaptă, altul pe stânga).

Nu e deloc cool să încercați să creați din copiii voștri niște personaje pe seama cărora să vă hliziți și asta doar de dragul egoismului și a autorității părintești de care abuzați. Dorința fiecărui om în societate este să-i fie recunoscută autenticitatea, căci fiecare dintre noi suntem unici până la urmă. Puneți-vă în locul lor, nimeni nu și-ar dori să aibă o dublură cu care să fie mereu confundat. O să vă coste mai târziu atunci când copiii vor crește și vă vor reproșa niște chestii pe bună dreptate. Să fii deseori confundat, arătat cu degetul și etichetat împreună cu al tău frate drept ''gemenii'' nu e tocmai plăcut. De asta mulți gemeni ajung să se izoleze, să adopte comportament antisocial. Și toate astea doar din cazul unor părinți incapabili.

Personalitatea unui copil se conturează nu atunci când este tratat ca un cobai, ci atunci când își conștientizează particularitățile, atunci când este lăsat să se descopere singur,  dar supravegheat de niște oameni cu scaun la cap. Așadar, o parte dintre voi ar trebui să nu se mai joace de-a mama și de-a tata. Aveți copii, nu jucării sau șoareci de laborator!

Din seria ''legal dar imoral''.
Foto

Trimiteți un comentariu