Andi Miron

Adversari accesibili pentru România în preliminariile WC 2016

Mulți jurnaliști se vaită că grupa în care naționala de fotbal a României va juca pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018 este una grea (grupa E). România a ajuns numărul 8 în clasamentul FIFA, fiind astfel cap de serie la trageri. În urma tragerilor, România va întâlni în grupă pe Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan. Revenind la părerile specialiștilor și a celor care cred că este firesc să picăm în cea mai facilă grupă (eventual să mergem la Mondial fără să mai jucăm preliminariile), aceștia habar nu au, ori se prefac că nu știu să facă diferența între o grupă grea și una echilibrată. Grupa României este una echilibrată, iar o grupă grea era dacă picam cu Franța, Ucraina și Turcia.

Observ că în presă se face o mare confuzie, ori se încearcă atragerea audienței prin titluri bombastice, care mai de care mai triste. De fapt, adversarii României nu sunt nici cei mai slabi și nici cei mai puternici. Ceea ce este cert este faptul că grupa este una accesibilă, fără prea multe vedete recunoscute la nivel internațional, o grupă în care echipele se poziționează din punct de vedere valoric aproape una de alta.

România trebuie să se califice din această grupă pentru că este una dintre favorite și niciodată prezența la un Campionat European nu se va putea compara din niciun punct de vedere cu cea de la o Cupă Mondială.

(Ca să vă dați seama mai ușor de faptul că adversarii României sunt destul de accesibili, imaginați-vă ca Polonia e cap de serie, Danemarca în urna a doua și naționala noastră în cea de-a treia.)

Alte grupe echilibrate și cu adevărat grele:

A: Olanda, Franța, Suedia, Bulgaria, Belarus, Luxemburg
H: Belgia, Bosnia, Grecia, Estonia, Cipru
I: Croația, Islanda, Ucraina, Turcia, Finlanda


2 comentarii

polonia e scula de echipa, danemarca ne-a tot batut pe unde ne-a prins. muntenegru e sub noi, dar au jucatori ca pjanic. noi tot cu chipciu si maxim defilam?

nu sunt sigur ca scoatem 12 puncte cu armenia si kazahstan, tur retur.

Reply

muntenegru are jucatori*

Reply

Trimiteți un comentariu