Andi Miron

Steaua se califică cu emoții, iar Mirel Rădoi rămâne buboiul din fruntea echipei

Echipa de club emblematică a României, Steaua București a fost cât pe ce să rateze calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, reușind să obțină o calificare chinuită în fața celor de la Trencin, o echipă din Slovacia cu jucători tineri și un antrenor tânăr. Steaua a jucat slab în ambele manșe, iar adversarul din turul al treilea se anunță a fi unul și mai periculos, Partizan Belgrad.

Steaua s-a calificat cu emoții după o înfrângere pe teren propriu în retur (3-2) și un joc nu prea sclipitor în tur. Deși Trencin este o echipă neexperimentată în cupele europene, cotată mai jos din punct de vedere  valoric decât Steaua, cele două echipe au evoluat în cele două manșe aproximativ la aceeași turație.

Lui Mirel nu i-a ajuns coșmarul cu Middlesbrough, de pe vremea când era fotbalist. Acea partidă va rămâne în istoria fotbalului datorită năpârstocilor steliști în frunte cu Cosmin Olăroiu, care nu au fost în stare să joace cu fruntea sus, ci au preferat să se baricadeze în apărare (să facă un antijoc care s-a dovedit a fi ineficient în cele din urmă). Așa cum îmi imaginam înaintea meciului retur, Rădoi abordat partida cu o strategie primitivă, ce a presupus apărarea avantajului de două goluri obținut în prima manșă. Acesta a recunoscut după meci faptul că Steaua și-a dorit să joace închis încă din startul partidei.


Foto: ProSport

Steaua s-a clătinat și o va mai face de multe ori de acum în colo în mandatul lui Rădoi. Nu se va clătina din cauza lotului de jucători, căci are în componență niște fotbaliști buni, ce formează din punctul meu de vedere cel mai valoros lot din Liga I. 
Ei bine, sunt de părere că venirea lui Rădoi pe postul de antrenor la Steaua reprezintă începutul măcinării echipei lui Gigi, 

Gigi a renunțat la Costel Gâlcă, antrenorul care a cucerit într-un singur sezon tot ceea ce se putea câștiga în România (campionatul, cupa, supercupa), pentru a-l monta pe Mirel Rădoi în funcție. Nu este Gâlcă un Sir Alex Ferguson, însă diferența dintre fostul și actualul antrenor al Stelei este enormă. Rădoi a debutat ca antrenor neoficial acum câteva săptămâni. Are 4 meciuri în calitate de antrenor, asta după ce a pus ghetele în cui la 34 de ani în acest an. A jucat în ultimii 7 ani în țări în care fotbalul se poate compara cel mult cu cel din liga secundă a României: Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Quatar. Impulsiv așa cum îl știm, nașul său, Gigi Becali i-a făcut cadou postul de antrenor la Steaua. Rădoi este antrenor neoficial pentru că nu este acreditat pentru a desfășura o astfel de profesie. Așadar, nu a urmat școala de antrenori, nu a mai antrenat nicio echipă de fotbal, vine după aproape un deceniu dintr-o lume în care calitatea fotbalului este modestă. Mai are vreo importanță faptul că nu are nici BACul luat oare?

Rădoi este buboiul din fruntea Stelei. După prestația modestă a echipei românești din dubla cu Trencin, apele sunt oarecum liniștite, nimeni nu pune presiune pe Rădoi, însă e doar o chestiune de timp pînă când buba se va face mare și va exploda la un moment dat. Cred că Steaua nu va rezista prea mult pe bancă cu Rădoi. Cele două părți se vor despărți amiabil, iar fostul jucător stelist nu va apuca vârsta de 40 de ani ca antrenor (oficial sau neoficial). Spun asta pentru că nu e suficient ca Rădoi doar să-și dorească să practice o astfel de meserie, ci să se și priceapă. 

Trimiteți un comentariu