Andi Miron

Succesul ''Da, mamă''

Piesa ''Da, mamă" a Deliei a strâns rapid, în numai 24 de ore de la lansare peste un milion de vizualizări pe Youtube. E o piesă diferită față de ceea ce se poate asculta pe radiourile din România, însă industria muzicală românească se află într-o continuă schimbare. Artiștii și pseudo-artiștii români nu mai scot manele electronice cu versuri în engleză, care erau în vogă acum 5 ani, ci majoritatea încearcă în momentul de față ceva similar cu muzica anilor '90 (ex: Ace of Base), acompaniat de acordeoane.

Ascultătorul, atunci când spune că o piesă îi place sau nu, ține cont în următoarea ordine de: ritmul piesei, vocea artistului și versuri atunci când vine vorba de ceea ce ajunge la ureche. Cât despre aspectele vizuale, precum look-ul interpretului și videoclip, acestea intră în plan secund. Piesa ''Da, mamă'' are succes pentru că sună bine, însă versurile sunt departe de a primi aplauze din partea lui Mircea Dinescu sau a lui Florin Iaru. Delia strigă în gura mare că e beată arătând cu degetul spre a sa mamă, deci nu e nimic prea profund sau filosofic în toată treaba asta, deși s-ar putea să miște multe adolescente care-și amenință părinții că vor să fugă de acasă. Cu toate acestea, ritmul melodiei e foarte mișto atât pe strofe, cât și pe refrenul care seamănă izbitor cu ''Sing for the moment'' de la Aerosmith.


Delia Matache este unul dintre cei mai în vogă artiști din România în momentul de față. A scos hituri pe bandă rulantă (drăguțe unele dintre ele) în ultimul an, are voce bună care se pretează pe orice gen muzical, e carismatică, are cultură muzicală și cântă live foarte bine. Din punctul meu de vedere, este un artist complet, unul dintre cei mai buni interpreți de pe scena muzicală din România împreună cu Horia Brenciu, Ștefan Bănică JR, Andra, Adrian Enache, Aurelian Temișan și alte câteva nume care nu apar atât de des în media ca cei menționați. Delia este unul dintre puținii cântăreți români cunoscuți care poate umple o sală cu oameni cizelați, prestând un spectacol live, de calitate cap-coadă.

Trimiteți un comentariu