Andi Miron

Băcăuanii. invitați să doarmă pe jos la TIFF

În perioada 28-30 august, caravana TIFF (Transilvania International Film Festival) a poposit la Bacău. Organizatorii au muncit atât de mult pentru a face ca acest eveniment să fie posibil încât nu au mai creat nici măcar condițiile minime și decente de confort pentru spectatori. Mai exact, nu au existat scaune. De ce oare? Probabil pentru că organizatorii au considerat că băcăuanii sunt mai obișnuiți cu poziția de picnic decât cea de birou sau de cinema, ori pentru că le-a fost teamă ca nu care cumva să nu le mai iasă numărul de scaune la sfârșit.

Așadar, la TIFF s-a stat în șezut, la fel ca la picnic, doar că nu pe iarbă, ci pe trotuar (între 90 și 120 de minute). Culmea ironiei face ca TIFF să fie numit festival. Mai degrabă festival de tăvălit pe jos decât festival de film ce-i drept, deși pentru organizarea unui banal festival de film în aer liber, mai mult decât un videoproiector, o pânză albă și niște scaune nu sunt necesare.

În concluzie, conceptul evenimentului a fost adus pentru băcăuani într-o manieră foarte grosolană (alții, mai hipsteri, ar spune neconvențională). 
Cu ce-au venit organizatorii? Au montat o pânză, să-i aplaudăm! În acest fel, fiecare dintre noi își poate face propriul festival, deși nu va beneficia de atât de multă promovare, expunere și buzz precum TIFF.


1 comentarii:

Moldovenii sa vina cu scaunul de acasa!

Reply

Trimiteți un comentariu