Andi Miron

Fotbalul românesc, pălmuit zdravăn

Fotbalul românesc la nivel de cluburi este mai slab ca niciodată. Astra și FCSB au pierdut calificarea în Europa League, iar România rămâne fără nicio echipă de club în cupele europene anul acesta, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2003. 

Astra, după un meci bun făcut în tur împotriva lui AZ (câștigat cu 3-2), pierde în deplasare, în retur cu 2-0. Șumudică nu s-a ținut de promisiune. Echipa pe care o conduce de pe bancă nu a jucat un fotbal plăcut, agresiv. Astra Giurgiu a tremurat în chiloți tot meciul, fiind presați foarte bine de către olandezi 90 de minute. Astra a fost mielușelul inofensiv, fiind dominat categoric la toate capitolele (ocazii, posesie, organizare, forță, etc). Olandezii au obținut o calificare frumoasă, în timp ce echipa românească a pierdut calificarea rușinos, prestând un joc tipic românesc.

Așa cum scriam acum 5 săptămâni aici, buboiul din fruntea Stelei, Mirel Rădoi a pocnit din nou. După un meci execrabil prestat de către FCSB în tur (pierdut cu scor de neprezentare), jucătorii și staff-ul au declarat în presă pentru retur că merg la Rosenborg să se califice. Evident, a fost doar o strategie de îmbărbătare și nimic mai mult. Steaua a câștigat cu 1-0 în retur, depășindu-și totuși condiția. Nu au putut face mai mult de atât tocmai pentru că nu-și merită locul în cupele europene. FCSB nu investește în jucători pe măsura pretențiilor pe care le are și nici într-un staff care să aibă oameni competenți.

În fotbalul mare au loc cluburile care investesc, nu paraziții care merg la ciupeală doar pentru a primi pomeni de la UEFA. În 2015, FCSB, Astra și Mureșul au primit ceea ce au meritat, tocmai pentru că fotbalul nu poate fi păcălit la nesfârșit.

Sursă foto: Mediafax.ro

Trimiteți un comentariu