Andi Miron

Legea se face cu înjurături, flegme și palme la Mamaia

Un băiat solid și o femeie la fel de solidă discută ca niște oameni maturi, de la egal la egal, la malul Mării Negre. Băiatul, despre care presupune că ar fi paznicul plajei pe care s-a produs scena (plaja Alandala din Mamaia) este fiul unui interlop din Crângași și are doar 19 primăveri. Așa cum poate fi observat în materialul video înregistrat de către un turist, discuția matură, pe alocuri filosofică dintre cele două părți începuse să se precipite. Fiul de interlop a început să vină cu contraargumente solide precum: ''dă-te-n morții tei'' și nici femeia trecută de prima tinerețe nu s-a lăsat mai prejos.

Fiind probabil motivată de predicțiile favorabile din horoscopul zilei și de faptul că nu se afla singură prin preajmă, femeia s-a luat în gură cu dihania de 19 anișori, venind desigur cu propriile contraargumente. Dihania masculină și-a pocnit adversarul în văzul tuturor și nici nu cred că se oprea doar acolo dacă nu interveneau alte persoane să aplaneze conflictul.

Cine e de vină? Prostul e prost, punct. Dar în același timp, cu prostul nu e de glumă, iar acea femeie ultra inconștientă și optimistă nu și-a imaginat că toată povestea asta se putea încheia și mai rău pentru ea din cauza unui amărât de loc pe o plajă.

Nu trebuie să uităm niciodată că trăim într-o junglă, nu într-un ''tărâm al minunilor'', unde toată lumea se înțelege cu toată lumea iar la oră fixă plouă cu hot-dogi.
Cei care recurg la gesturi violente pentru a-și impune punctul de vedere trebuie să și le asume și să nu se victimizeze apoi. Din punctul meu de vedere, ambele personaje implicate în acest duel al supraponderalilor nu sunt nici prea inteligente și nici cele mai educate. Agresiunea tânărului nu ar trebui trecută cu vederea de către poliție, iar acea femeie ar trebui să învețe să se comporte la rândul ei ca o femeie, nu ca un interlop cu sexualitate incertă. Trimiteți un comentariu