Andi Miron

Maria e moartă

Pe data de 15 august, conform calendarului creștin ortodox, se serbează ''Adormirea Maicii Domnului''. Mai exact, este o zi a morților iar cei care fac o confuzie majoră, încurcând ''Adormirea Maicii Domnului'' cu ''Sfânta Maria'' (care se serbează pe 8 septembrie), sunt numeroși.

Rețelele sociale răsună cu mesaje de "la mulți ani'' iar Mihai Gâdea este una dintre figurile publice care le urează ''la mulți ani tuturor celor care-și serbează numele''. Nu toată lumea e cu capul în nori astăzi totuși. Alina Roșca, solistă a trupei Heaven scrie pe Facebook: ''Dragilor, azi nu este zi de sarbatoare! Astăzi, Maica Domnului s-a mutat la Domnul. Pentru urări de la multi ani, trebuie sa așteptați pana pe 08.09.2015.''

E nevoie de religie în școli, dragi cititori. căci astfel de aspecte țin de cultura noastră generală până la urmă, iar dacă astfel de confuzii ajung să se facă de către niște persoane publice destul de vizibile în mass media, e tare rușinos.

Scurt și la obiect: nu încercați păreți amabili pe 15 august. Păstrați-vă ''la mulți anii'' pentru 9 septembrie.

Update:


1 comentarii:

Corect bun articolul tau cat si postarea Alinei. Lumea e confuza si se merge dupa ureche nu dupa biblie si asta nu e bine.

Reply

Trimiteți un comentariu