Andi Miron

3 scurte studențești

1. Cum afli că a început facultatea
Dacă ai pierdut noțiunea timpului și ținut-o din party în party după ce ai luat restanța, nu-ți fă griji! Ca să afli că ai început facultatea, sau că se apropie data de 1 octombrie, nu trebuie să te uiți în calendar. Vei observa că amicii tăi de pe facebook se mută în alte orașe și își modifică numele de copil rebel de pe Facebook. De exemplu, pe Gigel nu-l mai găsești pe Facebook după nickname-ul Gigel Mafiotu, ci după adevăratul său prenume și nume de familie. Cât despre adresele de e-mail, bobocii și le schimbă mai târziu, în timpul anului universitar, atunci când încep să se simtă prost față de colegi și de profesori cu fotbalistu.vitezist@yahoo.ro, mr.chocolate69@vaslui.ro sau cu brunetha_suzetha@gmail.com.

2. Comportamentul se schimbă
Mediul academic determină mai multe schimbări pentru boboci, pe lângă adresele de e-mail și numele de pe rețelele sociale. La baza acestor schimbări, stă tendința individului de a se maturiza. Astfel, un tânăr sau o tânără care tocmai a luat BACul și a fost admisă la facultate, va conștientiza că pentru vârsta pe care o are (18, 19, 20 de ani), nu se comportă așa cum ar trebui. Mediul academic impune schimbări la nivelul comportamentului tinerilor încă din primul an. Mulți dintre studenți se vor schimba la 180 de grade, tocmai pentru că împrejurările le impun acest lucru, spre deosebire de liceu, unde mulți încă mai copilăresc până în clasa a 12-a. 
Nu toți gândesc și se comportă ca pentru vârsta pe care o au. Există însă persoane care se străduiesc prea mult, se forțează să pară niște oameni maturi și chiar nu le iese, anumite detalii îi dau de gol.

3. Hibele grupurilor studențești
Deși comportamentul unor studenți în cadrul universității este unul, în mediul virtual este altul. Unii postează pe grupurile virtuale orice fel prostii le trec prin cap, de la întrebări al căror răspuns se găsește pe site-ul facultății sau de încă 5 ori pe grup, până la întrebări al căror răspuns ei înșiși îl cunosc. 
Întrebările de genul  ''trebuie să învățăm?'', ''când începe sesiunea?'' și ''cât e ceasul?'' spun foarte multe despre studenți, poate prea multe...

1 comentarii:

Deabea astept sa inceapa scoala sa dispara toti kinderii din fata blocului si sa fie putin mai liniste.

Reply

Trimiteți un comentariu