Andi Miron

''Nu, nu plătești la casă!''

''Plătesc la casă'' spun de regulă persoanele luate la rost de către personalul magazinelor atunci când se reped să consume produsele, înainte de a le achita la casă.

Fiecare magazin își face propriile reguli în privința consumului de produse. În unele, clienții nu au voie să desfacă sucul până când nu îl achită. În altele, se presupune că respectivul client nu-și poate stăpâni pofta, deci este lăsat să dezvirgineze ambalajele, căci oricum, din bun simț va plăti produsul respectiv. Sau mă rog, pungile și peturile ce-au mai rămas. Totuși ce ne facem cu clienții care desfac mai multe produse și le abandonează, cei care-și iau masa în magazin fără să plătească ?

Nu le plâng de milă magazinelor că suferă niște pierderi firești, pierderi care oricum nu le afectează într-un mod tragic. Magazinele nu dau faliment pentru că există câțiva oameni care desfac o pungă de jeleuri, o sticlă de apă sau pentru că alții se parfumează cu tot raftul de la raionul cu deodorante. Și nu, nici măcar babele care vin la furat de pungi nu le fac viață grea comercianților.


Ridic un semn de întrebare în privința consumului de produse în magazine pentru că din păcate, comportamentul consumatorilor needucați se răsfânge asupra celorlalți cumpărători. Nu e mișto deloc să cumperi un antiperspirant folosit de încă 3 inși și nici o cutie de lapte în care au scuipat doi nătărăi.

Nu toată lumea are cei șapte ani de acasă și cred că ar trebui ca toate supermarket-urile și hypermarket-urile să-și înștiințeze cumpărătorii că nu au voie să consume produsele din magazin până ce nu le achită la casă. Ar fi o variantă mai inteligentă, mai civilizată și mai sigură, care ar preveni incidente neplăcute.

''Și dacă vecinul desface sticle de suc si gustă din fiecare, de ce să nu-mi desfac și eu o portocală, să o manânc, iar apoi să cântăresc coajile pe cântar? Promit că le plătesc...''


1 comentarii:

Nu-mi place să mănânc în magazine, mi se pare de prost gust. Consider că poți aștepta până în mașină/ autobuz sau te poți duce la KFC dacă vrei să mănânci acolo, dar poate-s doar eu așa... :)

Reply

Trimiteți un comentariu