Andi Miron

România nu are ce căuta la Euro

Asta e impresia pe care o lasă naționala de fotbal a României după 8 meciuri jucate în preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal, în cea mai slabă grupă (și cea mai strânsă). România nu pare să aibă ce căuta la European după prestațiile modeste de până acum pentru că nu are ce oferi spectatorilor și telespectatorilor de pretutindeni. Naționala noastră prestează un joc letargic,  lent, plictisitor, fricos, care nici măcar nu este eficient, așa cum era pe vremea lui Victor Pițurcă.

După ultima dublă a României, în care a nu s-a înscris niciun gol cu Ungaria și Grecia, tricolorii lui Puiu rămân în cărțile calificării. România nu primește gol, nu înscrie și nici nu dă impresia că ar fi o echipă vie. Orice meci este greu pentru naționala noastră și de fiecare dată arată neputincioasă.

Sunt de părere că selecționerul Anghel Iordănescu poartă o vină consistentă pentru semieșecurile cu Grecia și Ungaria, două echipe și mai lipsite de vlagă decât România. Tactic, România a făcut în repetate rânduri aceleași greșeli. A jucat mult, previzibil și deplorabil pe flancuri, cu centrări, asta în condițiile în care România nu a avut un număr 9 clasic în teren, un pivot care putea face față în duelurile aeriene cu fundașii adverși, niște jucători înalți în față și în condițiile în care din punct de vedere tehnic, eram superiori în comparație cu adversarii noștri. În plus, Puiu a jucat închis, cu doi oameni în fața apărării și doar cu un vârf izolat și deseori depășit de către fundașii adverși.

Cred că România se va califica la European, chiar dacă nu oferă spectacol. Oricum, cei de la FRF ar trebui să ia niște măsuri după această campanie de calificare. Nu de alta, dar ar fi de bun simț ca România să nu se facă de cacao în 2016, asta dacă nu-și propune un obiectiv mai măreț, pe măsura locului mincinos ce-l ocupă în topul FIFA.

Trimiteți un comentariu