Andi Miron

Ungurii sunt țigani

Naționala de fotbal a României a remizat în deplasarea din Ungaria, după un meci slab per total, cu două echipe care pare că și-au dorit nespus de mult un rezultat de egalitate. Nu s-a marcat, ritmul meciului nu a fost atât de alert precum agitația de dinaintea partidei. În ciuda marii rivalități, jucătorii de fotbal s-au comportat ca niște mielușei, iar jocul anemic a reușit de multe ori să calmeze spectatorii din tribune și să lase liniștea să se așterne pe stadion.

Sursa: Fanatik.ro
Deși România a știut înaintea startului partidei că are de a face cu un adversar net inferior din punct de vedere valoric și tehnic, nu a avut tupeul (amintesc sistemul de joc cu un sigur vârf) și nici puterea, inspirația necesară de a forța, de a reuși să facă diferența pe tabelă. La fel ca în meciul tur de la București, echipa Ungariei a început în repriza a doua să mai deschidă un pic ochii, părând mai periculoși decât în primele 45 de minute. Nu mi-a plăcut faptul că Iordănescu nu a abordat într-o manieră mai curajoasă partida, introducând încă un jucător ofensiv. Ungaria a stat la cutie, nu a făcut mai deloc pressing (deși au avut doi atacanți în față) și în ofensivă nu a contat, deci Puiu avea toate motivele să atace.

Pentru că am discutat scurt și la obiect despre ceea ce s-a petrecut în teren, voi vorbi puțin și despre ceea ce s-a întâmplat în afara terenului.
Suporterii unguri au dovedit încă o dată că ei sunt țiganii. Rivalitatea dintre cele două țări este mare din punct de vedere fotbalistic și nu numai, însă aceasta nu este o scuză pentru comportamentul mizerabil pe care îl au maghiarii. 
Suporterii unguri de la Ujpest au scandat ''țiganii'', s-au luat la bătaie cu cine au găsit și au distrus tot ce le-a stat în cale în 2009, când au venit la București. În meciul tur de la București, dintre România și Ungaria din aceste preliminarii, ungurii au procedat la fel. 

Fotbal s-a văzut mai puțin în meciul retur dintre cele două rivale. În schimb, am văzut niște ultrași cam nătărăi, care au încercat să dea buzna în hotelul jucătorilor români, niște țigani producători de kurtos kalacs cam idioți, care au fluierat și au huiduit imnul României și care din punctul meu de vedere ar trebui aspru sancționați pentru modul primitiv prin care aleg să se comporte.

magyar = cigany

Trimiteți un comentariu