Andi Miron

Anghel Iordănescu trebuie să se pensioneze

Naționala de fotbal a României s-a făcut iarăși de râs, însă de data asta a făcut-o în compania a peste 50 000 de susținători pe Arena Națională. Tricolorii au un egal chinuit cu Finlanda, reușind astfel abia al doilea gol din 2015.

România trece prin una dintre cele mai slabe perioade ale existenței sale de la înființare, în ciuda mincinosului loc 7 mondial. Echipa joacă execrabil, iar selecționerul Anghel Iordănescu pare să nu ia niciun fel de măsuri în această privință. România nu are cei mai buni jucători din lume și cei mai valoroși jucători nu sunt cei mai bună în formă, însă Iordănescu nu pare dornic să schimbe atunci când ceva nu merge. Continuă să țină în teren aceiaşi jucători ineficienți.
Deși sunt multe schimbări de făcut la echipă, cea mai bună schimbare ar fi cea a selecționerului, adică a lui Anghel, la pachet cu armata sa de secunzi.

Pe finalul meciului, înainte ca România să înscrie, suporterii au scandat ''demisia''.  Cine este Anghel Iordănescu? Un antrenor care a mai condus naționala lui Hagi, adică pe vremea ''generației de aur'', atunci când România avea niște jucători excepționali. Pe atunci, România era un fel de FC Barcelona a zilelor noastre, care nu depindea antrenor, căci numele jucătorilor sclipitori nu le numărai pe degete, așa cum faci acum.

După cum spuneam aici, România nu are ce căuta la campionatul european, pentru că nu are ce oferi. Îmi mențin punctul de vedere, din moment ce echipa noastră nu este în stare decât târâș să ocupe un loc fruntaș în cea mai accesibilă grupă posibilă. 

Ar fi de bun simț ca Anghel să schimbe radical primul 11 și formula de joc pentru partida decisivă cu Feroe (cu mici excepții: Raț, Grigore, Sânmărtean și Stancu), iar după această confruntare să demisioneze, indiferent de rezultat. Dacă nu o va face, suporterii se vor îndepărta iarăși de echipa națională.

Noroc că încă mai avem un mare jucător precum Lucian Sânmărtean... Fără el ar fi fost horror toată această campanie de calificare.

Trimiteți un comentariu