Andi Miron

Cum a fost la concertul lui Cristi Minculescu și Iris

În mijlocul săptămânii, mai exact miercurea asta (30 octombrie) am luat parte la concertul semnat Cristi Minculescu și Iris în Bacău, deși nu sunt cel mai fidel ascultător al lor. Concertul face parte din turneul național ''Din nou împreună'' și a fost programat de la ora 19.00, însă a început la 19.20 și a ținut două ore.

Haos. Inițial, organizatorii au anunțat că evenimentul se va desfășura la Teatrul de Vară ''Radu Beligan''. Apoi, probabil în momentul în care s-a constatat că locația propusă este prea mare raportată la numărul de bilete vândute, s-a stabilit ca evenimentul să fie găzduit în altă sală, adică la Casa de Cultură a Sindicatelor. Așadar, m-am plimbat pe jos astăzi mai mult decât îmi planificasem. Ajunsesem în jurul orei 18.50 la Teatrul de Vară. Pe ușa de la intrare era afișat un anunț care suna în felul următor: ''concertul și-a schimbat locația din cauza unor probleme de natură logistică''. 
La Casa de Cultură, aproximativ 35% din scaune erau libere. Probabil că se vindeau mai multe bilete dacă concertul avea să se desfășoare în weekend, iar tarifele nu erau atât de piperate. Spectatorii prezenți au fost de toate vârstele, însă preponderent persoane trecute de 35 de ani. Cristi Minculescu a cântat cu brațul stâng bandajat din cauza unui accident pe care probabil că l-a suferit recent, însă asta nu l-a împiedicat să țină sala în picioare. S-au cântat în cele două ore cele mai cunoscute piese ale formației, multe din ele vechi din anii '80 și '90. Cristi Minculescu, conștient de faptul că s-au așternut mulți ani peste aceste piese, nu ezita să întrebe publicul din când în când: ''dar piesa asta v-o mai amintiți cumva?''.

Cred că acest turneu național al băieților este unul dintre ultimele, dacă nu chiar ultimul. Pentru mine, a fost primul concert al lui Cristi Minculescu și al celor de la Iris la care am luat parte și a fost o experiență frumoasă. Cred că din când în când, e bine să mai asculți și altceva, să ieși din zona de confort când vine vorba de opțiunile muzicale.
Minculescu încă se ține bine, am văzut că îi place să dea din șolduri. Instrumentiștii sunt foarte energici (de talent nici nu se pune problema), iar eu unul apreciez persoanele pasionate de ceea ce fac, artiștii care fac muzică bună și care sunt în stare să presteze un spectacol live, de calitate, cap-coadă.

Cristi Minculescu și Iris ajung pe 15 octombrie în București, la Sala Polivalentă.

Trimiteți un comentariu