Andi Miron

''Ștefane, taci!''

Ștefan Bănică Jr este unul dintre puținii cântăreți români pentru care aș plăti un bilet să merg la un concert de-al său. Ștefan Bănică, spre deosebire de alți interpreți talentați (din garda veche) precum Adrian Enache sau Aurelian Temișan, încă mai scoate piese și-i mai și vin fani la concerte. Totuși contează să scoți ceva doar ca să nu te uite lumea sau trebuie să mai și scoți ceva de calitate?

Ei bine, calitatea s-a pierdut pe drum. Ultima piesă a lui Ștefan Bănică aproape că m-a convins că nu mai merită să dau nici 5 lei pe un bilet la un concert de-al micuțului Elvis Presley. Piesa se numește "'Gură, taci'', o piesă pe care atunci când am auzit-o pe radio prima oară, am spus că este o mare mizerie. Am rămas la aceeași părere și acum, după ce am mai ascultat-o o dată, astăzi. Nu poți reține ritmul piesei după prima audiție decât dacă-ți propui asta și în plus, melodia nu are refren, ci o mârâială înainte de partea cu ''gură, taci!''. 
Noua operă muzicală a juniorului Bănică nu o duce prea bine cu vizualizările pe Youtube, pentru că a reușit să strângă doar 107.000 într-o lună de zile de la publicare.

Nu mai au oare inspirație artiștii care făceau ravagii încă de pe vremea generației născute în anii '70-'80? Bănică, Enache, Temișan, Iordăchioaie sunt într-o letargie completă. Noroc de Dan Bittman, care scapă turma de rușine.


Ascultând piesa și urmărind clipul realizat parcă cu un buget de criză, Bănică îmi lasă impresia că s-a grăbit să scrie versurile, să înregistreze și să filmeze totul în aceeași noapte, pentru că are nevoie de ceva nou pe ultima sută. Nu de alta, dar are un turneu național de promovat... Spun asta pentru că aproape totul i-a ieșit prost. Până și Bobonete sau Dorian Popa îi puteau scrie niște versuri mai bune,  iar Marius Moga se putea gândi la o linie melodică mai bună dacă-i anunțai mai devreme cu două zile. Nu am înțeles nici de ce a fost nevoie de acest afiș groaznic și nici de această poziție nefirească a artistului pentru a promova turneul. 

1 comentarii:

Circ sa fie restul sunt detalii de o calitate mai buna sua mai proasta...

Reply

Trimiteți un comentariu