Andi Miron

Creierul lui Ion Cristoiu a intrat în descompunere?

Cred că unii oameni, atunci când ajung să fie destul de cunoscuți și de influenți, încep să aibă curajul de a scuipa pe gură aproape orice, căci ceea ce vor scuipa, oricum va fi preluat drept de bun. Asta se întâmplă și în cazul lui Ion Cristoiu, un personaj scos parcă din desenele animate, personaj pe care personal, nu l-am luat niciodată în serios. Efectiv nu am avut cum, căci spune numai lucruri neinteresante și obișnuiește să se contrazică de unul singur. În plus, arată și vorbește ca un clown, nefiind potrivit nici pe sticlă și nici pe radio (din cauza defectului de vorbire). Dacă stau să mă gândesc mai bine, vocea i s-ar potrivi pe Radio Itsy-Bitsy, ori ar fi un redactor de ferpare excepțional la un ziar gratuit.

Cristoiu, la fel ca CTP, nu lipsește niciodată din studiourile televiziunilor atunci când este vorba subiecte de interes național, creând astfel iluzia că ceea ce spune, chiar contează. Pentru că atentatele de la Paris au izbucnit un mare BOOM la nivel global în mass-media, respectiv în social media, Ion Cristoiu a publicat în Evenimentul Zilei asta:


Nu mai are mult până când va plini 67 de ani de când trebuia să iasă la pensie, trebuie să-l înțelegem. Ține să precizeze că președintele Franței a fugit de pe stadion ca un șobolan (și nu ca unul oarecare) în timpul atentatelor.

E rușinos să scrii așa ceva, iar dacă nu ai inspirație, cred că este de bun simț să taci. Cristoiu a scris acea bazaconie tocmai pentru a ajunge virală, căci e conștient de faptul că o bazaconie ajunge mai ușor virală decât o chestie isteață. Punct ochit, punct lovit pentru Ionică. Se face de cacao, își șifonează puțintel imaginea, dar important este ca bazaconia să ajungă virală.

Adevărul este că președintele nu a fugit, ci a fost evacuat, așa cum se procedează în orice stat civilizat în cazuri excepționale (atacuri teroriste, cutremure, etc). Este firesc, acesta este protocolul atunci când vine vorba de siguranța primului om în stat. În viziunea lui Ionică, Hollande ar fi trebuit să iasă în stradă ca Rambo, cu praștia în mână, să o dea parte în parte cu teroriștii. Doar președintele este un justițiar care are un stat de apărat, nu-i așa? Eu cred că Ionică a văzut prea multe desene animate.

Ionică spune că Hollande trebuie să-și dea demisia. Stau și mă întreb dacă numele lui Ion Cristoiu a devenit popular și în Franța. N-ar fi exclus, având în vedere faptul că acesta a slujit așa cum trebuie politicienii români care au fost la putere. Opoziția din Franța probabil că are nevoie de slujitori de încredere, iar România stă bine la capitolul slujitori politici
Cu economia stă mai prost, dar nu-i nicio problemă. Atât timp cât îi avem pe Vasile Blaga, pe Klaus Iohannis și pe Leo de la Strehaia, România e în siguranță.

Trimiteți un comentariu