Andi Miron

Cum behăie oile în social media după atentatele de la Paris

După cum știe deja toată lumea, Parisul retrăiește coșmarul terorismului, la nici un an de la măcelul de la Charlie Hebdo. De data asta, francezii sunt și mai panicați, asta pentru că numărul oamenilor răniți, plus al celor aflați în stare critică, respectiv al morților, e de ordinul sutelor. Cum au reacționat românii în social media după atentatele de vineri? Absolut fabulos, ca deobicei.

Au fost și reacții de bun simț ale unor oameni cu capul pe umeri, însă majoritatea au fost ''fabuloase'', adică destul de tâmpite. Spun asta pentru că mulți dintre userii români de pe Facebook au început să posteze pe wall fotografii cu ''pray for Paris'', alții au început să-i blesteme pe toți musulmanii, iar cei mai mulți și-au pus la profil o fotografie cu drapelul Franței. Spiritul de turmă este impregnat destul de puternic în rândul cetățenilor români, iar acest lucru se poate observa cel mai ușor pe rețelele sociale. Pe de o parte e bine, căci e mult mai simplu în ziua de azi să reperezi tâmpiți.

Nu m-ar mira să văd pe stradă de acum în colo cetățeni inscripționați pe frunte cu ''je suis Charlie'', un mesaj utilizat excesiv la începutul anului de către indivizii care încercau să se convingă pe ei înșiși și pe cei din jur că fac ceva folositor dacă îl reproduc. 

Culese de pe Facebook:

Trimiteți un comentariu