Andi Miron

Adio taxi, bun venit Uber!

Uber a ajuns în România la începutul lui 2015 și pentru care nu știu, este o aplicație smartphone americană, folosită în peste 200 de orașe din lume, care conectează pasagerii cu șoferii unor mașini, dispuși să ofere contra cost servicii de transport. Toate persoanele cu care am discutat, au fost și sunt mulțumite de Uber, un serviciu care cred și sper că le va sta firmelor de taxi din ce în ce mai tare ca un ghimpe între coaste.

Recomand Uber pentru că majoritatea societăților și șoferilor de taxi, mai ales cei din București sunt niște mârlani. Cu Uber nu plătești cash, ci plata se face automat din contul tău în contul șoferului după terminarea cursei. Un alt aspect important îl reprezintă faptul că nu dai bacșiș. În plus, Uber monitorizează constant activitatea șoferilor parteneri, șoferi care se pot înscrie în acest serviciu doar dacă mașina pe care o conduc are maxim 10 ani, dacă au cazierul judiciar curat și dacă numărul de puncte de penalizare de pe cazierul auto în ultimii 5 ani este 0 sau foarte mic. În plus, cu Uber, tariful pe kilometru este 1.39, adică la fel ca la majoritatea firmelor de taximetrie din București, iar platforma seviciului este foarte friendly.

Cât despre taximetrii, nu vor dispărea prea curând în București și nici nu ar trebui, căci concurența avantajează clientul. În schimb, prezența Uber în România ar trebui să-i determine pe patronii taximetriilor să-și îmbunătățească serviiciile.

Încearcă Uber dacă te-ai săturat de taximetriști nătărăi și dacă vrei să călătorești în condiții decente la un tarif la fel de decent.

http://www.businessofapps.com/


Trimiteți un comentariu