Andi Miron

Alaiul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă Bacău 2015 (fotoreportaj)

Alaiul Datinilor înseamnă multă culoare și voie bună. La ediția din acest an, a luat parte mult mai multă lume față de anii precedenți, asta pentru că ziua de 27 decembrie a fost o zi însorită și foarte caldă, cu temperaturi de primăvară.

Ca în fiecare an, urătorii veniți din mai multe orașe și comune din Moldova s-au strâns în jurul orei 10.00 în fața Parcului Trandafirilor și au plecat mai departe către Prefectură, acolo unde a fost montată scena. Spectatorii au împânzit orașul, incomodând destul mult artiștii ce defilau și-și așteptau rândul pentru a susține momentul artistic pe scenă.

Cetățeni de toate vârstele, curioși, s-au îmbulzit între ei pentru a surprinde cele mai bune cadre cu telefonul sau cu aparatul foto, căci vorba aia, oricine are un smartphone și cont pe Facebook. Așadar, băcăuanii s-au incomodat reciproc, dar i-au incomodat și pe urători. Alaiul Datinilor rămâne un eveniment tradițional superb, însă cei de la primărie ar trebui să monteze niște garduri anul viitor, tocmai pentru ca evenimentul să se desfășoare așa cum trebuie, iar urătorii să nu mai fie incomodați, ci să fie dornici să revină. Nu de alta, dar în acest an mi s-au părut mai puțini urători față de anii precedenți și s-ar putea ca la anul să fie și mai puțini, având în vedere bulucul din 2015.

Trimiteți un comentariu