Andi Miron

Tupeu de borfaș maghiar

Nu am să generalizez, afirmând că toți ungurii sunt niște ființe de nesuportat, căci nu ar fi adevărat și corect dacă aș face acest lucru. În schimb, nu pot să nu constat faptul că un număr consistent maghiari au tupeu de borfaș și culmea, majoritatea celor care au această trăsătură au și cetățenie română. Fie că vorbim despre nesimțirea și comportamentul tipic primatelor pe care-l adoptă suporterii maghiari fanatici în săli de sport și pe stadioane, de extremiștii maghiari, care sfidează și profanează simbolurile noastre naționale, de politicienii maghiari care-și fac de cap în România, toți au câteva trăsături comune. Așa cum v-ați dat seama, prima din ele care-i unește este tupeul de borfaș.

Cine-i reprezintă pe acești borfași în România? UDMR, partidul maghiar cu 3% în sondaje, care se dă bine ca o jartea pe lângă toate panaramele care au fost la putere de 25 de ani în coace în România. 

Foto: Jurnalul.ro
''Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în deschiderea ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU), că maghiarii din România trebuie să continue pe calea pe care au urmat-o de 25 de ani și că trebuie să-și recupereze pământul natal.'' scrie Agerpres.ro

Stau și mă întreb dacă comunitățile de români din Italia sau din Spania scăpau fără ochii vineți în cazul în care aveau nesimțirea de a cere aceleași lucruri pe care le pretind șovinii maghiari în România (autonomia teritorială, oficializarea regională a limbii maghiare, etc.) și dacă comiteau atât de multe prostii (atacuri teroriste, profanarea simbolurilor naționale, etc.)

Trimiteți un comentariu