Andi Miron

Animal cu două picioare

Claudiu Jitea, proprietarul unei stâne de oi și capre din comuna Mănăstirea Cașin, județul Bacău, îl acuză pe un pădurar angajat al Ocolului Silvic că i-a împușcat doi câini doar pentru amuzament. Evenimentul a avut loc în prezența ciobanului de 19 ani și a fratelui său, în vârstă de numai 12 ani, care au încercat fără niciun rezultat să îl oprească pe pădurar. „Câinii, unul rasa Ciobănesc Caucazian și celălalt Ciobanesc din Asia Centrală, au fost uciși cu cruzime de un pădurar doar pentru distracție. Acesta se afla la o așa-zisă vânătoare, de care nu știa nimeni.

Miercuri, 9 ianuarie, ciobanul și fratele său erau în pădure cu oile, când cinci angajați ai Ocolului Silvic au trecut prin zonă. Unul dintre ei s-a uitat la câini și a spus că sunt buni de împușcat. De față cu copilul minor, unul a tras cinci focuri de armă, unul în aer și restul în câini. Pe cioban l-a înjurat ca pe ultimul om și i-a zis lui și copilului că îi împușcă și pe ei dacă nu tac, pentru că țipau de frică. Ceilalți câini au scăpat de masacru la insistențele ciobanului și pentru că au fost mai rapizi, dar și pentru că minorul s-a pus în fața unuia dintre ei. Gestul omului lipsit de scrupule a pus în pericol ciobanul și minorul”, a declarat Claudiu Jitea, proprietarul stânei. El a mai adăugat ca valoarea celor doi câini depășea 2.000 de euro. scrie zdbc.roTare sunt curios să văd cum se va soluționa acest caz. Cine va plăti și cum va plăti... La cum știu că acționează justiția în România, probabil că nu se va întâmpla nimic, însă sper să greșesc. Având în vedere faptul că doar unul la câteva sute sau mii de astfel de cazuri ajung să fie făcute publice, ar fi tare păcat să nu plătească în niciun fel acest animal cu două picioare pentru masacrul ce l-a săvârșit.

Tot pe tema aceasta, iată ce a pățit un dezaxat din Germania care și-a încărcat pe internet o filmare în care își bătea câinele pentru propriul amuzament:Trimiteți un comentariu