Andi Miron

Justiția română și-a găsit prostul: Alexandru Vișinescu

Alexandru Vișinescu, în vârstă de 91 de ani, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare. Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat în perioada 1956-1963, este acuzat de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

De un an, doi, de când a început să fie mediatizat cazul Vișinescu, mi s-a părut o glumă proastă. Gluma a ajuns la final astăzi, cu toate că este posibil să se încheie definiv atunci când mass-media ne va informa în legătură cu decesul fostului torționar. Adică foarte curând...
Justiția română e o marionetă care, prin incompetența sa, și-a găsit să se agațe de un om care abia se târăște și care abia mai gândește, un om al nimănui, un individ neînsemnat pentru societate, o pradă sigură pentru oricine și orice. Justiția română, propunându-și să transforme închisorile în camine de bătrâni, determină astfel opinia publică să pună botul la faptul că minunata justiție chiar își face treaba. 

Vișinescu poate că va muri, azi sau poimâine, orice e posibil. Probabil, nici el nu credea că va supraviețui până la momentul în care și-a aflat sentința definitivă. Ce-i cert este faptul că pe listă vor urma alți torționari, luați deja în vizor de către mass-media și ''oamenii legii'.

Din punctul meu de vedere, trebuia să se înceapă a fi cercetat și condamnat de multă vreme (la începutul anilor '90), fie niciodată, căci la urma urmei, Vișinescu slugărnicea un alt regim, regimul comunist (alte vremuri, alte legi, alte repere, etc.).

Toată povestea din presă cu acest caz a fost un circ de prost gust de la bun început. Șmenarii care parazitează România de 26 de ani, sunt în libertate și o ard boierește (unii își inființează chiar și partid), dar stați calmi! Justiția se ocupă de tot. Mai are în vizor câțiva indivizi din categoria 90+ care abia mai respiră, al căror mijloc de locomoție este targa și care evident, nu au legătură cu mocirla în care se scaldă România de 26 de ani.
Trimiteți un comentariu