Andi Miron

Adio, demnitate!

Nu cred că există ființă socială în România care să nu fi auzit măcar o dată de Viorel Lis, acest personaj vânat de publicațiile tip cancan, de emisiunile grotești deghizate sub numele de show-uri de divertisment. Lis are 71 de ani, a fost primarul capitalei din 1997 până în 2000 și de câțiva ani buni, defilează în spațiul public cu soția sa în vârstă de 36 de ani, împreună cu care se face de râs povestindu-și intimitățile. Pe lângă mascaradele în care este protagonist în emisiuni de cea mai joasă speță, din când în când se mai și deghizează în personaje de desene animate pentru o ciorbă de burtă.

Pentru prima oară din câte știu eu, la sfârșitul lunii februarie a acestui an, fostul primar a fost pus într-o postură mult diferită față de cum ne-a obișnuit, într-un interviu realizat de către Adevărul. Subiectul interviului a reprezentat circul televizat pe care-l face fostul primar și implicit, prețul demnității acestuia. 

Evident, Lis s-a simțit stânjenit de întrebările jurnaliștilor, interviul devenind practic un interogatoriu în care interogatul nu a rezistat până la final. 

Vezi și de ce, accesând acest link. E interesant să urmărești argumentele personajului, atitudinea de păpușar a însoțitoarei și modul în care bătrânul nu reușește să facă față presiunii.

Trimiteți un comentariu