Andi Miron

Blond. James Blond

Ieri am văzut ''Spectre'', ultimul film din seria James Bond. ''Skyfall'', penultimul din această serie a luat în 2013 Oscarul la categoria ''cel mai bun cântec'', cu ''Adele - Skyfall''. La fel s-a întâmplat și anul acesta; ''Spectre'' a luat binemeritatul Oscar la aceeași categorie, cu ''Sam Smith - Writing's on the wall''.

Agentul 007, jucat pentru a patra oară de Daniel Craig, s-a dorit a fi de la bun început o reîmprospătare a personajui. Craig este mai urâțel, mai bătrânel și mai mititel în comparație cu predecesorii săi. Nu mi se pare prea bătrân pentru a juca rolul principal într-un film de acțiune, însă mi se pare a fi fix la limita vârstei pentru rolul lui Bond. Filmul este bun, exploziv (la propriu) și l-am urmărit cu plăcere, însă nu l-am urmărit ca pe un film din seria Bond, tocmai din pricina personajului principal; l-am urmărit ca pe un film de acțiune de primă mână. 


Cu toate acestea, Craig nu s-a descurcat rău în Spectre și de asta vreau să văd și Skyfall, respectiv Casino Royale. Chiar dacă a avut o prestație bună în rolul acestui James-blond, eu rămân la părerea că un rol negativ i s-ar potrivi mai bine. Cine știe, poate că data viitoare va trece de partea băieților răi. Dacă producătorii vor dori să continue modelarea profilului Bond, nu m-ar mira ca de la un blond cu ochii albaștri, 007 să devină chelios (Jason Statham) ori mulatru (Will Smith) sau negru și intrat la apă (Kevin Hart).

Mai în glumă, mai în serios, chiar dacă 007 va deveni peste ani negru, asiatic sau țigan, va rămâne mixul perfect de virilitate, duritate, eleganță, esența James Bond până la urmă.

                                  

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Trimiteți un comentariu