Andi Miron

Talente și bizarerii la Eurovision

Cam în fiecare an s-au petrecut surprize la Eurovision, unele plăcute, altele mai puțin. Regula s-a respectat și în acest an, în semifinala concursului muzical, la selecția națională. Au fost multe voci bune, în mare parte piese decente, dar și câteva surprize neplăcute, bizarerii. Cea mai neplăcută situație se referă la Mihai Băjinaru.

Mihai Băjinaru este înainte de toate un om de live, așa cum nu vedem zilnic pe sticlă în ziua de azi în România. Pe lângă faptul că a fost poate cea mai bună voce masculină înscrisă în acest an la Eurovision, artistul a avut la fel ca Irina Popa, Florena Ovidiu Anton și Dream Walkers, o prestație impecabilă în semifinală. Dacă erai cu ochii în altă parte, dar cu urechile ciulite la TVR, ai fi crezut că prestația live a lui Mihai era de fapt o înregistrare.

Cu toate astea, Mihai a fost singurul interpret din concurs care a primit de la juriu zero pe linie punctaj. Da, chiar și Ouatu, Cepraga și Moculescu au notat cu zero prestația lui Mihai Băjinaru. Surprinderea, dezamăgirea, tristețea i se putea citi în ochi încă de la aflarea notelor juriului, până la momentul încheierii transmisiunii. 
Dacă membrii juriului nu prea l-au avut la inimă, cei de acasă l-au apreciat mai mult. Mult mai bine a stat Mihai la voturile publicului telespectator, ocupând poziția a patra din cei opt concurenți rămași pentru a fi salvați. 

''Never too late'', interpretată de către Mihai Băjinaru este o piesă de dragoste foarte bună, dar despre care trebuie să recunosc că sună mai mult a hit de radio (soft music) decât de Eurovision. Pe de altă parte, nu cred că merita zero pe linie. Îmi doresc să-l revăd pe Mihai la Eurovision anul viitor, însă cu un show mai catchy, care să aibă un impact vizual mai puternic. În rest, are cu ce...De pasiune și de talent nici nu încape în discuție.

           

Trimiteți un comentariu