Andi Miron

Cum au blocat babuinii colorați traficul din București

Crezusem că doar în campaniile lui Băsescu mă mai pot lovi de atât de multă prostie pe metru pătrat. Ei bine, m-am înșelat, se poate și mai rău. The Color Run, un cross la care s-au adunat în jur de 10 000 de oameni, a îngreunat pentru câteva ore traficul bucureștean din centru, în după-amiaza de sâmbătă - 16 aprilie.

Da, 10 000 de oameni care s-au strâns în Piața Constrituției pentru a se mânji cu vopsea și pentru a alerga 5 km, călcându-se unul pe altul pe bătături, cu impresia că fac ceva cool, lăsând totodată o mizerie de nedescris în urmă. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, într-adevăr, poate fi o activitate distractivă. Mare mi-a fost mirarea să descopăr pe stradă oameni în toată firea, de 20 de ani, de 30 de ani, de 40 +, cu un rânjet tâmp pe față și colorat la propriu, mândri de realizarea lor.  Participarea la o astfel de mascaradă, ce poate scoate la iveală indiscutabil faptul că ești un om mare și fără minte, mai  și costă. Paradoxal... Cel mai ieftin pachet costă 100 de lei, următorul 140, iar pachetul VIP ajunge la 220 de lei. 

Voi vă dați seama că străinii care văd imagini de la evenimentul de sâmbătă, spun despre români că au o viață atât de ușoară și că o duc atât de bine încât au ajuns să-și bage vopsea prin toate orificiile și să alerge ca niște curci bete fără niciun motiv? Și pe deasupra să mai și plătească pentru asta, pentru că românii au bani, își permit.

Ce locuri de muncă, ce spitale, ce educație? Românii se mânjesc cu vopsea ca niște babuini fumați și astfel, uită de griji. Raiul pe pământ în România...

Privind ca un business această mascaradă preluată cel mai probabil de la americani, trebuie să recunosc faptul că e o idee inspirată. Amatori de astfel de senzații se găsesc și sunt mulți.

Mai mult, povestea de la București se va repeta și la Cluj, Timișoara și Mamaia. 

Mai multe fotografii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Trimiteți un comentariu