Andi Miron

Legendă

Mircea Lucescu pleacă de la Șahtior ca o adevărată legendă. Va rămâne o legendă nu doar pentru fotbalul ucrainean sau românesc, ci pentru fotbalul mondial. A stat pe banca clubului ucrainean 12 ani. A adus în fotbalul mare nume importante ca: Bernard, Willian, Douglas Costa, Fernandinho, Elano, Alex Teixeira, Jadson, Luiz Adriano și mulți alții. A câștigat nenumărate trofee, m-a făcut să susțin echipa ucraineană pentru jocul frumos pe care-l presta, pentru jucătorii atent selectați de către Il Luce și pentru că știam că el e dirijorul, unul foarte iscusit.

Văzând pe internet fotografia de mai jos, gândul m-a dus instant la faptul că Lucescu este un antrenor cu multe clase peste niște așaziși antrenori de top, supraevaluați și mult mai norocoși. Exemplul perfect al antrenorului făcut mare de către ziariști, deși a cărui reală valoare nu o cunoaștem, este Pep Guardiola. I s-a pus pe masă echipa cu cei mai buni jucători de pe planetă, FC Barcelona. Peste câțiva ani, a plecat la echipa cu poate cel mai bun lot din lume și cu un buget de transferuri nelimitat. Cel mai probabil va pleca la Manchester City, echipă cu un lot de 5 stele și cu un buget astronomic. Guardiola este tipul antrenorului mai băftos, căruia i s-a pus totul pe tavă și care nu avea cum să dezamăgească, din moment ce nu a fost supus unor adevărate provocări.

Spre deosebire de Lucescu, Pep a fost ca un puști de bani gata, care la 18 ani a primit de la părinți mașină de ultimă fiță, fără se demonstreze că merită așa ceva. Guardiola nu a apucat să-și arăte adevărata valoare, la niște echipe la care doar antrenorul poate să facă diferența. Lucescu a demonstrat multe și probabil că va rămâne în memoria mai puținor fani ai fotbalului decât alți antrenori ''de top'', făcuți mari de către presă și patroni de cluburi.


1 comentarii:

Pacat ca la varsta lui nu vine la echipa nationala, chiar vroiam sa vad odata asa ceva.

Reply

Trimiteți un comentariu