Andi Miron

Muzică, emoție și stil

Pentru România, câștigarea Eurovisionului pare să rămână doar un vis. Cu atât mai mult dacă stăm să ne reamintim de faptul că în acest an, Televiziunea Română, susținută din bani publici și scufundată în datorii, nici măcar nu a reușit să-și trimită reprezentantul în Suedia. Managementul găunos și interesele meschine ale puțoilor care s-au tot perindat pe la TVR, au adus televiziunea în moarte clinică, iar până la momentul în care i se va pune crucea, pare să fie doar o chestiune de timp. Având în vedere faptul că puțoii și-au bătut joc atât de Ovidiu Anton, cât și de spectatorii care au dat niște bani pentru a-și vota favoriții, cel mai probabil, Eurovisionul va rămâne un capitol închis pentru România câțiva ani de acum în colo.

Dacă Anton mergea în Suedia anul acesta, probabil că nu trecea de semifinală, având în vedere cotele caselor de pariuri, comentariile de pe internet și calitatea celorlalți concurenți, însă imaginea TVR-ului nu ajungea să se deterioreze atât de mult. 
Dar haideți să privim plină a paharului. Dacă România nu a reușit să meargă în acest an la Eurovision și nici nu a izbutit să fie gazdă până acum, fanii concursului se pot mulțumi cu faptul că Eurovision se va muta anul viitor la doi pași de noi, adică la vecinii ucraineni. Perfect, putem face naveta pe waveboard.

Finala din acest ana fost destul de strânsă. Au fost multe momente bune pe scenă și aici amintesc: Franța, Ucraina, Ungaria și preferații mei, Cipru. În ceea ce privește show-ul artiștilor, trendul lansat de către câștigătorul suedez în 2015 pe scena Eurovision, a fost urmat și anul acesta de către marea majoritate a performerilor. Au fost  mai puțini dansatori și multe efecte speciale pe plasme, mai multe lasere, mai multe jocuri lumini. Simplitate și spectacol.

Câștigarea Ucrainei a stârnit un mare val de ură în online, fanii Eurovision din mediul virtual împărțindu-se în două mari tabere. Casele de pariuri nu o dădeau pe Jamala favorită (dar nici nu stătea rău) de unde și reacțiile răutăcioase care au venit la scurt timp. Mie mi-a plăcut momentul. Din punctul meu de vedere, e cu mult peste marea majoritate a celor care au câștigat în ultimii 10 ani. Interpretare bună, piesă foarte bună - ideală pentru regizorii/ producătorii de film în special, show simplu și elegant. 

 

3 comentarii

Continui sa repeti o greseala de clasa a treia. Ar fi trebuit sa inveti pana acum ca "marea majoritate" este un pleonasm rusinos de facut pentru orice, mai ales pentru un student la Comunicare... Si ne intrebam de ce suntem vazuti cum suntem.

Reply

ca să fiu sincer, niciodată nu mi-a plăcut Eurovisionul pentru că nu este un concurs corect... se votează ampulea... și dacă l-am câștiga apoi ce? crește salariul minim pe economie sau ceva de genul?

Reply

Măi să fie... O greșeală de clasa a treia? Dragă cititorule fidel și anonim, modul în care o spui, te dă de gol că ești un laș, plin de frustrări și cam prost.

Reply

Trimiteți un comentariu